Scroll To Top
 
 
 

 

 

Scroll To Top

Sessions- & Makeup Tips

Här är några tips på vägen - inför fotosessionen

Läs, Förbered dig och Avancera framåt

Ät riktig mat och träna din kropp. Om du är intresserad av att bli modell så kan du komma väldigt långt med en bra fysik.

 

Lika bra att säga det med en gång - glöm bort det där med bantningskurer och att svälta dig!

 

Vill du lyckas behöver du en snygg figur. Beroende på vad du vill satsa på för kategori kommer du behöva forma kroppen på olika sätt. De gemensamma nämnarna är att äta rätt och träna hårt för att hålla en snygg och välfungerande kropp - det finns inga genvägar om man vill stanna kvar i branschen.

Se till att forma din kropp efter vad som är idealt. Du ska må bra och ha ett mål som är hälsosamt. Kroppen är ditt viktigaste redskap och tar du inte hand om den kommer inget att fungera.

 

Tittar på de riktigt framgångsrika modellerna, både män och kvinnor, då märker du att de lagt ner mycket tid på gymmet. Rätt träning och en sund livstil betyder att du kan jobba några år längre än du skulle gjort utan träning.
Träningen gör också att du blir mer attraktiv på marknaden. Du är ett "varumärke" och företagen investerar i personer som har en sund livsstil - de lägger ner stora summor och då vill de förknippas med något positivt som håller över tid.

 

Om du verkligen brinner för modellyrket så förlorar du inget på att satsa - tvärtom!
Det finns många kunniga personliga tränare och coacher som kan få dig i rätt form på ett effektivt sätt, det är smart att be om hjälp.
Muskler som utvecklas på rätt sätt framhäver din kropp på ett positivt sätt.

En del har genetiska förutsättningar för yrket, men det betyder inte att de med mindre medfödda förutsättningar inte kan skapa och forma sin kropp dit de vill.
Med rätt stöd är det mesta möjligt.


Men om du fastnar i den vanliga fällan att gå timtals ute eller på gångband, att mer eller mindre dagligen göra hundratals repetioner med "tjejvikter" ....nu börjar du säkert bli lite konfunderad och undra vad pratar han om...jag skulle ju träna. Precis - men med handledning och på rätt sätt - annars så bryter du ner kroppen effektivt, alternativt bara slösar bort tid och kraft.

Prata med coachen, se till att du får en personlig tränare med erfarenhet av modeller - träna som en supermodell och ät rätt. Du är på "G"

 

Undvik vitt socker, vitt mjöl, vitt salt och vitt ris samt hel- & halvfabrikat. Kolhydrater som innehåller enkla sockerarter höjer blodsockret förbluffande snabbt vilket gynnar fettinlagringen maximalt.

 

Begreppet "ta en skönhetssömn" hittades antagligen på av fotomodeller och gäller för alla som vill ha en fin utstrålning.

 

Tiden du spenderar i sömnen är så viktig för ditt välbefinnande och ork att det inte är möjligt att ”effektivisera” bort den. Det tillhör inte det moderna livet att vi måste orka mera under dagen och samtidigt ha dåliga sömnvanor. När du inte sover bra, då kan du inte prestera bra, så enkelt är det. Du kanske inte tycker det - men det kommer att synas på fotografierna.

 

Att få sömnvanor har en stor betydelse för återhämtningen av centrala nervsystemet - som styr alla nervimpulser under dagen. För att orka mera måste centrala nervsystemet vara utvilat.
Stresshormoner minskar när vi sover och det utsöndras mer könshormoner.
Det är då kroppen reparerar och läker sig.

 

Efter man har festat eller druckit mycket alkohol kan det krävas två dygn för återhämtningen, innan man blir helt pigg igen.

 

En förlorad natts sömn kan vara svårt att ta igen.

Tillbringa tid framför spegeln - öva uttryck och poser - det gör även Supermodeller.

 

Det är viktigt att du vet hur ditt ansikte känns när du ler, skrattar, rynkar pannan eller gör miner. Det är viktigt att du vet hur din kropp känns när den positioneras på ett tilltalande sätt.

Öva ansiktsuttryck framför spegeln - lär dig hur ditt ansikte känns med ett perfekt leende - inga tandkött, öppna ögonen! - inte kisa.

 

Öva ditt poserande framför en spegel - gärna naken. Det är inte så knäppt som det låter, kläder har fickor, kragar, skärp osv. som du säkert kommer att använda - men utan kläder måste du lära dig att placera dina händer och få dem att se lockande ut i positionerna.
Alltså tvingas du lära känna din kropp - så då var det kanske inte var så dumt i alla fall, tipset kommer från en ledande modellfotograf.

 

Vi hjälper dig att hitta poser som är rätt för dig - men du kommer att bli mycket mer säker om du kan göra vissa grundläggande poser på egen hand. Titta igenom tidningar för idéer,

ägna särskild uppmärksamhet åt hur modellerna posera i olika klädstilar. 
Titta noga på hur de håller sina händer.

 

Välj dina kläder och skriva en detaljerad förteckning över de stilar och färger som du tar med dig - se till att de matchar. Lägga till passande skor och accessoarer till din lista. 
Ta inte med med smycken om det inte har begärts av oss eller din klient.

 

Portfoliobilder handlar om dig - du är produkten - bilderna ska inte urvattnas med smycken.

Tänk på rekvisita som du kan ta med för att matcha dina kläder. Saker som gör bilden mer trovärdig och som även ger dig något att göra med händerna.

 

En vecka innan fotograferingen

Om vi ska fotografera dig - skicka oss din detaljerade lista över kläder, inklusive färger, stilar, skor, accessoarer, rekvisita, etc.

Kom ihåg - bra bilder kommer inte till av en slump - de kräver planering.

 

Tre dagar innan fotograferingen

Vaxa eller raka dina ben och armhålor 3 dagar före fotograferingen. Om du står modell i badkläder eller underkläder, var säker på att inte ha glömt bikinilinjen. 
Vaxa inte ditt ansiktshår närmare än tre dagar före din fotografering - så att irritationen hinner att försvinna.

Se över ditt hår! Om det har varit ett tag sedan du hade en klippning, så är det dags nu.

Men tänk dig noga för innan du släpper lös frisören att göra en helt ny style - du måste känna dig bekväm. Om ditt hår är torrt, beställ en rejäl hårinpackning. Om du färgar ditt hår, kolla om det behöver göras om eller om rötterna behöver en översyn.

Notera: Nu är det inte rätt tid att prova nya hårfärger / stilal eller nya skönhetsbehandlingar! 

Om hårfärgen inte blir som planerad eller om din hud reagerar på ett nytt medel - ja då kommer du inte att se så bra ut som annars, ej heller kommer du att kunna göra ditt bästa.

 

 

Två dagar innan fotograferingen

Ring oss. Det är mycket viktigt att du ringer 48 timmar före fotograferingen.

För att bekräfta datum och tid.

För att bekräfta listan över kläder - stilar och färger och rekvisita.

För att ställa några sista minutenfrågor som kan ha dykt upp.

 

Få naglarna fixade. Generellt, en neutral lack eller en fransk manikyr - går alltid hem på bilder. En poäng är att också att matcha läppstiftet - om vi har bestämt så.

 

Det är många många, annars riktigt bra, foton som har förstörts av hemska naglar! 
Glöm inte tårna!

Drick mycket vatten, undvika salt mat och alkohol inför en fotning, så att du inte är uppsvullen när vi ska genomföra sessionen.

 

24 timmar innan fotograferingen - Få massor av sömn!

Kassar under ögonen, mörka cirklar och blodsprängda ögon kommer att förstöra fotograferingen. Sov minst åtta timmar per natt under de tre närmaste dagarna före din fotosession och undvik alkohol eftersom det gör att du ser sliten ut. Mycket alkohol innan kan även påverka din attityd.

 

Vi förbehåller oss rätten att inte genomföra fotograferingen om modellen kommer och är berusad, påverkad av droger eller "dagen efter".

 

 

 

Om vi har kommit överens om att boka en Makeupartist eller stylist, då bör du inför en fotografering ha så lite smink som möjligt på dig när du anländer, då det underlättar tidsmässigt för dem att sminka/styla dig.

 

Har vi inte kommit överens om att boka en Makeupartist eller stylist, då får du själv sörja för sminkningen. Kom till sessionen färdigsminkad. Det sparar tid och om vi ska använda det naturliga ljuset, så finns det bara tillgängligt ett antal timmar per dag, så utnyttja tiden effektivt genom att vara förberedd. Ta med grundläggande kosmetika för touch-up.

 

Du vet förmodligen redan hur man sminkar sig för dagligt bruk, men det finns några saker som är annorlunda vad det gäller makeup för en modellfotografering. Det är inte så svårt att lära sig och om du följer tipsen nedan kommer du att vara en bra bit på väg till ett bättre makeupresultat för din modellsession.

 

Applicera en tyngre make

Den första nyckeln till modellmakeup är att helt enkelt fixa ditt ansikte som om du skulle ut på kvällen, målad mer än för användning dagtid.

 

Skapa extra kontrast och att särskilt använda mer puder. Jag kan inte betona puder tillräckligt. Detta är viktigt!

För att uppnå ett naturligt utseende i din modellportfolio, lägg mer makeup än du skulle göra i på dagen och t,o.m mer än vad du skulle göra om du går ut för kvällen.

När du tittar i spegeln så kommer du känna att du bär för mycket makeup men kom ihåg att studioljus kommer att minska mängden av makeupen så oroa dig inte.

Hur man når modell look? Följ de enkla stegen som anges här och med lite övning bör du kunna få de resultat du är ute efter och har en lyckad makeupsession.

Moisturizer & Concealer

Först återfuktar du ditt ansikte noggrant och sedan följer en concealer. Den concealer du använder för foton bör vara  2 eller 3 nyanser ljusare än din hudton. 

Du kommer att använda concealer för att dölja fläckar, för att lätta upp dina ögon och du behöver concealer för att dölja missfärgning runt ögonen eller läpparna.

Foundation

Använda en bra, med stabil grund och applicera jämnt över ansiktet.

Appliceringen av foundation är mycket enkel men missförstås av även några professionella makeupartister. 

Matcha foundation till hakan och halsen.  Om du missar det här steget kommer kameran att registrera en plötslig förändring av färgen i ditt ansikte i jämförelse med halsen eller övre bröstkorgen. 

Vissa makeup artister lägger även makeup på nacke och axlar! Detta för att matcha kroppens färg till ansiktet. Du kommer att inte ha något behov av att sminka din kropp (förutom att dölja fläckar och blämmor) följ däremot förslaget att matcha din makeup från ansikte till halsen.

När du är klar med att ta på din foundation, är det bara att lägga på resten av din ansikts makeup. Såsom du normalt skulle haft - men kraftigare för att matcha kameran och blixtarna. 

Puder

Puder! Puder! Puder! Var noga med att komma ihåg pudret!

Du har säkert sett makeupartister sminka för artister för att få dem redo för ett TV-program eller filmer. Du måste ha märkt att makeupartisten ständigt pudrar artisternas ansikte.

 Anledningen är att puder och massor av det, är nödvändigt för att skapa den vackra matta finish som alltid finns i en bra portfolio. Puder gör skillnaden mellan ett vackert foto och bara ett foto.

Vid användning av puder, använd en ljusare nyans under ögonen för att eliminera skuggor eller mörka cirklar som concealern inte tagit hand om.

Tillämpa Facial Makeup - The Oval Look

Nu när du förstår vikten av att använda puder, sminka under dina kindben och under hakan för att skapa en oval look i ansiktet. Var noga med att tona ut och inte skapa distinkta linjer. Sätt på denna makeup lite mörkare men inte alltför tungt.

Läppstift

För att få dina dina läppar att stå ut och synas, vara säker på att dina läppglans är en enfärgad och åtminstone en nyans djupare än du normalt använder. 

Din läpp-penna bör vara i samma färg som ditt läppstift.

Använd INTE BLACK LIP LINER! 

Håll dig borta från alla kalla läppfärger helt eftersom kommer att ge illusionen att du inte bär läppfärg alls. Den enda gången du skulle bära kalla färger är när det är för en viss effekt som man vill åstadkomma.

Rouge

Använd rouge lite mer än normalt men snyggt och exakt. Över/under-applicera inte! Samråd med oss om vad det är vi vill uppnå just för den tänkta fotosessionen.

Ögon Makeup

För att ge bästa resultat, måste eyelinern börja från utsidan av den nedre delen av ögat och fortsätta ca 3/4 längd i riktning mot den inre delen.

 

Arbeta verkligen med ögonen och läpparna. Det är de två viktigaste nyckel-faktorerna i en modellfotografering, såsom med nästan all fotografering av människor - så få detta rätt!

Du måste använda en ögonskugga som kompletterar resten av din makeup och dina kläder,
men använd en ljus skugga så kommer dina ögon att se mer levande ut. 

Börja med att lägga på din ögonskugga på det övre ögonlocket, ovanför ögat precis under ögonbrynet. 

Anledningen till att du ska ha en ljus ögonskugga är att en mörkare nyans kommer att skapa en illusion av mörkfärgning av ögonen och kommer att ge sken av att du inte fått tillräckligt med sömn natten innan - och det kommer inte att vara smickrande för dig. Använd en ljus ögonskugga för att vara säker på att skapa det bästa resultatet. Om det görs rätt, kommer personen som tittar på dina foton att dras direkt till dina ögon - det är det första man normalt vill uppnå.

Nagellack

Tänk på naglarna, använder du nagellack, se till att du har lagt på ett jämt nytt lager. Servetter eller näsdukar att torka av dig med - om du blir dammig. Använd ett nagellack som är neutralt - alternativt som matchar läpparna (låt oss diskutera saken)..

Ta det med dig!

Slutligen, se till och ta din makeup med dig till din fotografering. Du måste förbättra din makeup under fotograferingen och kommer alltid att behöva lägga på puder, allt eftersom dagen går vidare. 

Gör ditt bästa för att följa dessa steg, då ska du få ett bra resultat från din fotosession. 

 

 

« Tillbaka till Modellfotografering - Index